top of page

EPA-U: Het energielabel voor utiliteitsgebouwen.

 

De term utiliteitsgebouw staat voor een gebouw zonder woonbestemming. Het EPA-U energielabel is wettelijk verplicht voor publieke gebouwen met een oppervlakte vanaf 500 m2 en voor utiliteitsgebouwen vanaf het moment dat de huur- of koopovereenkomst wordt gesloten.

De EPA-U labelklassen lopen van A t/m G. Gebouwen met een A-label zijn het energiezuinigst en met een G-label het minst energiezuinig.

Vanaf 2023 moeten alle kantoren groter dan 100 m2 minimaal een energielabel C hebben. De kantoren met een slechter label (D t/m G) mogen dan niet meer gebruikt worden. De verplichting geldt niet voor kantoren kleiner dan 100 m2 en monumentale panden.

Wat kunt u doen?

Als eigenaar hebt u tot 2023 de tijd om de energieprestatie van uw gebouw te bepalen en indien nodig deze te verbeteren volgens de richtlijnen van de NTA8800. Onze gecertificeerde EPA-U adviseurs helpen u graag de huidige situatie in kaart te brengen en aan de hand daarvan met behulp van een maatwerkadvies de juiste stappen te definiëren. Als u op tijd begint, kunt u met een gefaseerd plan de juiste verbeteringen aanbrengen en de energiekosten sterk verlagen.

Onze expertise?

Wij begrijpen dat u wilt weten waar u aan toe bent en precies inzichtelijk wil hebben welke investeringen u moet doen.

Wij verzorgen graag een maatwerkadvies , welke kan bestaan uit de volgende onderdelen:

- Het (voorlopig) energielabel.

- Een maatwerkadvies (energie besparing).

- Plattegrond en meetrapport NEN 2580.

Een voorlopig energielabel wordt niet officieel afgemeld. Dit gebeurd pas nadat de verbetermaatregelen zijn doorgevoerd. Dit voorkomt extra kosten en werk!  

Interesse?

Graag voorzien wij u van een vrijblijvende offerte.

Neem contact met ons op via info@greenwiseholland.nl of bel 085-130 36 42.

bottom of page